lutan -

Ljuva, ljuvliga måndag!

Äntligen är v. 48 över för detta år! Förra veckan var hysterisk och det är första gången på länge som jag väntat på en måndag som drar i gång en normal vecka. Appropå veckor så är det nu v.36 för min del - 4 veckor kvar.
Jag och Claes var nyss till vår barnmorska, Vera och jag fick mig verklighetschock.

Hon frågade mig om jag skulle ta ledigt innan, nej svarade jag - jag slutar väl i samband med julledigheten. "okay, men det kan ju vara skönt att ta nån vecka extra o bara vila upp sig, än fast du är pigg nu så kommer du ångra det sen när bebisen kommer att du inte vila upp dig mer...!" "mmm, nån vecka innan borde väl räcka.."

Sen var det dags för mätning, hjärtljud och alla prover.
Hjärtljuden var på 142 som det vart alla gången innan sist, då låg det på 160. Magen var 33cm och jag hamnade precis på mitt kurvan... sen kunde hon även konstatera att huvudet var fixerat....... Då slog det mig, att jag kan ju fan få barn när som helst egentligen, sa att eftersom jag knappt fått en endast förvärk, och mår som en kung så borde jag gå över så mkt... men så var det ju tydligen inte heller fallet.  when ever, where ever.

Den här veckan är iaf lugnare, jag o claes ska till västerås i morgon och börja handla... bilbarnstol, säng, m.m, m.m, m.m... det verkar vara dags nu.. :-)

Tack alla som kom fikat ifår, trevligt :-)

grande finale!

efter mkt blod, svett och tårar så vill jag kalla mig klar (nästan) med mitt bidrag till skyltfönster tävlingen.
jag har uteslutit mig totalt från den vanliga vardagen och världen o blev klar för en liten stund sen.

en hel del återstår att jobba med i morgon, lucia showen m.m, m.m, m.m. dagen börjar nog redan kl. 06, om inte securitas dyker upp, då blir det till o öppna fortet för städgänget.

så i morgon gott folk - rösta nr 20, rösta sala torg, det är jag värd! - klättrat i stegar, balanserat, smacka huvet rätt upp i en dörrpost när jag i fullfart skulle upp på högre höjer och missa den, en sax kom ner från stegen o for nån cm från nyllet på mig, avslutade dagen igår med att en överbliven golvsockel som agerade paket hållare inte palla tyngden o kom ner från taket o rätt över snoken på mig - sen vill jag även tillägga att jag är i v.36 och räknar mig som en höggravid kvinna. come on, wote, det är med nöd o näppe att I`m still alive...

bakom kulisserna..


work against the time

ja, idag sprang ju tiden iväg, hann inte med mkt alls. däremot hann jag med o handla lite, varav det ena köpet var ett riktigt jävla kap. det andra med. ska skylta till julskyltning o jag o peter bubba tillbaks allt i fönstret som blomsterverkstan har haft där så länge, då fick dom panik över att det inte hade plats o ta tillbaks en del utan reade ut tre snygga krukor med varsin stor grön växt i för 300:-, var så snäll så jag gav den ena till mamma min. sen köpte jag även en sitsnygg matta till  huset, en stor rund trasmatta med silverbord, så jävla frän, för att understryka hur nöjd jag är :)

sen har vi mest täckt fönstret, mer än så hann vi inte, vi hade ett par timmar över, men när vi skulle ner så  var det låst o  dom hade gått hem så vi kom inte in, så irriterande, så jag slog till på ett par låga uggs. så underbart, jag får inte på några skor längre, dels börjar fötterna svälla o sen gör det så jävla ont o snöra på sig dom.. (kommer inte lägga ut bilder på svällda kroppsdelar), så dessa svävade jag fram i.

i morgon ska jag till stockholm, möta upp min raring o sen julhandla - jag har alla julklappar klara i huvet, mkt skönt! ska försöka hitta min favoit affär www.systerlycklig.se irl och shoppa loss lite där. snacka om att man inte är ett dugg jävla sugen på kläder, nu är det bara, saker, saker,saker till huset o otto förståss!

hubbe kom till himlen för ett tag idag, han stod o gnydde o ville göra nå kul efter att vart hemma själv hela dagen. så öppnades dörren o in kommer sussie, han fick en ritkig chock sen tog vi alla 4 hundar o drog en repa på stan, jag förbi coop för att moffa en choklad - frukt o mandel till despret, claes e på kurs o jag får alltid tvångstankar när jag är själv att jag ska trycka mig nåt.. haha, tur att han inte är borta oftare : ) säg till om någon är intresserad av o hjälpa till o julpynta i mitt skyltfönster, har inte tiiid. borde inte ens åka till sthlm imorrn. men jag ska skita i stressen o göra det ändå... have to, want to.

soon despret!


Hej!

den här dagen gick ju fort. o helgen ännu fortare.
det har jobbats, idag var jag till ikea, köpte pinaler till skyltfönstret som skall pyntas till ulskyltningen.... kam bli riktigt bra, eller en flogg. we have to se..
köpte även en garderob  o en byrå till huset..

igår var det födelsedagsfirande hos käjrin, mkt trevligt, kul o få träffa lite folk! ska kika vidare på grannfejden, otroligt mesiga medverkande...


less

ja - det vanliga, det har målats idag.

och börjat flyttats lite.., är stressad inför i morgon o hela nästa vecka.
vill hinna klart i huset, röjja här hemma,samtidigt som claes är borta tis-ons o jag onsdag. sen är det att bo i gallerian och få det juldekorerat - och även ett par skyltfönster.... vettefan hur allt ska hinnas med. känner att magen o allt iom den också sätter stop för en del, blir stressad över att inte orka med som man brukar.

sen ska man börja handla allt till otto också, finns inte en tillstymmelse till tid åt det, om ett par veckor... allt känns så meckigt och jag blir så ledsen för det är det man gott o längtat efter att få börja handla alla saker, nu sitter man mest i funderar på att handla allt på nätet för vi inte har tid... :/ en del av det hela o pula med det ju...

jag, claes o hubbe satt oss allohopa i duschen, efter fem minuter tar varmvattnet slut, o som grädden på moset hade vi inga rena haddukar (inte HUNNIT tvättat) vart skogstokig.

nu ska ja kika klart på paradise hotel, sen ska ja sova så man orkar upp i morgon o pula vidare i huset, sen ska jag baka till claes farmor som kommer förbi, packa ner lite mer, åka till returen och vara hos karin i uppsala kl.16..gha, kul o träffa alla. men så drygt att allt bara är stress...
ställde mig på vågen idag, sist ja vägde mig i måndags så hade jag gått ett par kg över en gräns som kändes förjävlig, men idag hade jag gått ner 4 kg!! fattar inte vad det är frågan om, så fram tills nu är det 9 kg upp....

pausen e slut, god natt!

nymättad mage

jorå 150 barn skred till verket. 150 barn + minst 1 föräldrar + minst 1 mormor = 1 mängd folk. men det var trevligt!

nu har jag precis satt i mig lite god fredagslunch, stekt potatis, kotletter o rosépepparsås, nu har jag ett begär efter brownie och en chailatte, känner jag mig rätt så blir det mercato sent om sider.

har glott in en öppen"gasspis" som jag vill köpa till huset, kika bild, den skulel göra sig ypperligt - tycker vanliga braskaminer ser så jäkla trista ut. den har var lite kul...

Ska snart ner till abSe och gå på VIP visning av den inredningsbutiken - eller vad det är, främst på nätet om jag fattat rätt http://www.wohnzimmer.se/se/, är såld på dom coola Bloompot, och vissa demo exemplar på vissa saker såldes ut, så jag hoppas man kan roffa åt sig någon.... :)

spisen...
Globe Granite White

trevlig fredag på er, vår familj tar fredagsmyset i huset och sover kvar där o börjar rådda med lite kartonger, myys! Vad ska ni göra?

it´s time for fridays cottle

japp, så var dagen ännu inne. sitter o väntar på att vakna till ytterligare, sen ska jag ner o käka frukost på mercato för att nån minut efter det öppna upp åt 150 barn som ska sjunga kör idag...... oh my. blir nog bra.
igår målade vi på som fasen, nu är det bara två målningar vägg kvar o sen lite lister, sen är vårt jobb completed.
det är  bara listerna som ska dit, en platsbyggd garderob, plattläggaren.... m.m. men vi har iaf gjort vårat. vi ska även börja flytta dit lite smått, redan ikväll.... :-)
down town now - har en replik i huvet som suttit där o gnagt sen ja o claes kom på den igår av nån anledning, madde vet nog vad det handlar om "I´m slappi´n tha baase, slappin tha baase!" med tillhörande gest, vilken jävla skitrulle..haha.

hatahatahata

fyfan vad jag hatar att måla. det tar tid. det blir färg överallt. det är kladd överallt och det bara så jävla tråkigt. sen ser man hur det blir ojämt, och flammigt fast man vart så jävla noga, så bröjar man peta i det får man göra om hela skiten igen, jag hatar att måla.
men idag slog det alla rekord, laserade taket. det positionen satt sig ju rätt fint i nacken och i armarma och sen fick man inte skuta utan man fick pensla på hela tiden så det inte torkade o blev ojämt. det var not my kind of painting.
har haft en kontorsdag i dag iaf, fick en hel del gjort och nu börjar julenhandeln komma med stormsteg! Kul!
sen blir det januari.. : )
v.34 nu, 46 dagar kvar.. otto är ca 39 cm lång och väger 2,1kg, det är ju ungefär måtten på alma när hon föddes...
nej nu måste jag sova, värker i hela kroppen - hur många målar o renoverar när dom är i 8:e månaden? det dividerade jag o claes om idag, jag märker ju knappt att jag är gravid - men jag börjar ändå kunna det här nu, tänk man skulle vara en råtta, dom är väl på smällen i typ 16 dagar.., men en stackars elefant är väl det i över 2 år. huga, tur att deras liv inte måste förändras som en människas, inga alkohol, inte all sorts mat, inte bära, m.m. dom kanske har två rätt så vettiga år ändå... undrar hur mkt dom går upp vikt....

jag ska måla hela världen....

idag har jag bara vart i huset och målat, fan vad jag hatar o måla - kladd överallt.
är lite nervös över rummet som fått sig en ganska så chockartadfärg.... grön papaya.
ska upp dit en sväng i morgonbitti till lunch, sen måste jag jobba också. på em blir det föräldragruppen....

bjuder på en bild, hubbe går ingenstans utan sig prickiga kompis, ska hubbe sova ska han sova. längtar lite till nästa vecka, förhoppningsvis så ska jag möta upp claes i sthlm på onsdag, ska bli så mysigt, ska bara hitta hundvakt och sen ska vi handla de mesta julklapparna och en del till huset, har faktsikt klart för mig vad som sa handlas. känner att jag inte är så pigg o ge mig ut i julstressen stor som julgris själv senare....


men vad har jag...

har kännt mig lite nere, jävlig och ensam.
jag sitter här med en stor och otymplig mage i vägen. en kropp som iallafall idag känns som en 78 årings. det jag länge hållt mig i från har kommit till mig, svullna fötter, svullna händer och en rultande ankas kroppspråk. jag känner mig som den feta mannen som förösker paddla kanot i ullareds trailer "satan, nu är det allvar". för folk får jag inte lyfta det, inte bära det där, inte måla med den färgen, inte flytta, inte komma på fest. jag är som i ett fängesle i min egna kropp, "men hur mår duu??, hur gååår det?!" är man gravid så är man även allvarligt jävla sjuk. man borde läggas in o få bli baddad på pannan var o varannan minut. jag är trött på det här nu! men det jävligaste är att jag orkar och vill saker nu, tror inte jag orkar och kan saker sen... 



   men vad är en dans på balen när man kan ha 67 kr påse nattigodis på magen utan att den ramlar ner...
i morgon är det måndag, och den här helgen är över.

söndag igen då.

ja helgen blev inte alls utvilande.
igår morse for claes till arlanda med peter, jag passade på att gå upp tid jag me o satt i gång med att rekonda hans bil då en spekulant skulle kika på den. kan ju kanske vara top tio värsta som finns. det tog tre timmar.
sen hem o sen kom claes farbror som skulle kika på den....
efter det var det dags att åka o mätte upp hur många kvadratmeter färg vi behövde, när vi kom till rulles var de mörkt o igenbommat HELVETE! men tur som vi hade var den en kund kvar, så när han smög ut dog vi in o fick med oss det vi skulle. sen tillbaks och börja täcka in...... hade magont när pappa kom förbi o skulle kika, det är liksom.... väldigt grönt, vääldigt grönt. men färgspecialisten sa att den färgen skulle bli klockren o jag hade den färgen i huvet vid första tanke också. men, men.. det brukar ju alltid se kaotiskt ut när alla tv inredare sätter crayzyfärg på väggarna, men när allt kommer till, lister, golv osv så brukar det ju förenas.. det blir bra. annars kan man ju måla om....
efter målningen drog vi vidare till liljas, jag var så sjukt sugen på en tunnbrödrulle, och fick äntligen en cola som både var svinkall o som hade rätt mängd kolsyrehalt i sig. har coca cola dragit ner på kolsyra eller är det bara jag som är otroligt kräsen?
hem o slog oss ner på soffan.. där däckade jag.
idag plinga klockan till igen. den ska inte få göra det på helgen anser jag, men ibland är det ju så jävligt. ner på stan i regnet o mötte upp alla o sen har vi satt julslingor i en del träd på torget och runtom, blir nog bra när de blir mörkt o vi drar igång allt...
efter det åkte vi upp till huset... det var fortf jättegrönt på väggarna, ska måla en gång till i morgon. sen gick jag o hubbe hem... då tillkom några krämpor. gått hela dagen o sen en mäkta man inte med en liten powerwalk.. så det blev till o rulta fram... jag som trodde att jag aldrig skulle komma dit.
var ju till barnmorskan i veckan, nu låg hjärtslagen på 160...... den sätter då allt griller i huvet på än.
nu skiter jag i det här!

discofeelin´k

i dag är det fredag, i går var det torsdag.

i morgon är det lördag.

men nu koncentrerar vi oss på dagen, fredagen. jag ska snart upp till vårat projekt och hämta hem lite klinker och åka ner till färgaffärn och hitta en fin färg. jag o claes ska ju bli husinneboende. den kommande lill familjen ska flytta upp till månsols huset, där det just nu hålls på o byggs för fullt. vi hoppas att det blir klart så snart som möjligt, så det blir flytt innan jul och bebis cirkusen kommer till stan.

Så ska som sagt titta ut färg, så ska vi måla i helgen. Inte så mycket kvar faktiskt.. men så säger man ju jämt, bara "det och det, och det" fast alla "det" tar ju sin tid.

Så det var den suprisen. På söndag är det julbelysningsuppsättning på stan - jag hoppas att alla som kan kommer!

Vet ni? Ni som har varit gravida vet och ni som någongång tänkt i bli gravida kommer få känna/uppleva samma sak, detta är sanningen.
När man är gravid så "vill man inte" gå på fest längre, man vill inte träffa andra människor, eller göra något socialt på kvällkvisten. För är man gravid så är man och då vill man inte det. Inte för att jag som gravid märkt av att jag själv känner så, men andra tror jag har bestämt att det är så, så då är det bara sitta hemma på sofflocket!

Nu ska jag sticka iväg, trevlig helg o hoppas alla fester blir trevliga! :)

bloody monday

solen sken ju ett tag - men sen grått som vanligt. november är ju en skitonödig  månad.
man bara går o väntar på att de ska bli december med tillåtelse att få dricka glögg o räkna ner till julefrid!
idag har jag haft en toppendag, jättebra jobbdag!
tog en vända med hubbe uppe vid stugan, månsols - pratade med mamma hela vägen som sällskap. sen när jag skulle in i eljusspåret fick marcus ta över sällskapet, vart livrädd att gå där inne, belysningen ändrades halvvägs så det var jättemörkt o verkligen skumt, men marcus lugna mig med att om jag skulle bli våldtagen så var jag ju redan på smällen så det skulle ju inte bli ett barn som jag inte ville ha......
nu har jag käkat risgrynsgröt o ska slå på halvåtta hos mig!

orangutangerna

dom har jag hjälpt genom att köpa en osthyvel o lite choklad. förra året hjälpte vi isbjörnarna, det är claes lill kusin som säljer. men förra året kikade vi på tv reklamen om att hjälpa isbjörnarna - isen smälter!! då sa claes "vi kan iaf sitta här med gott samvete, för dom där stackarna har vi hjälp". då slog det mig, vafan ska isbjörnarna ha pengar till? börjar isen att hårdna till, eller ska wwf köpa ett jätte frysagrigat eller hur fan har dom tänkt sig det där??
frukost blev hos mamma o pappa - prinsesståra för fars skull! trevligt. sen har vi gått en sväng i heby med claes pappa som fick lite lotter. nu har claes klättermus gjort mat, ska trycka i mig . slog mig att vi ska bort o äta om ett par timmar, inte helt strategiskt med klyftpotäter, bea o fläskfilé kanske, men gott är det.
sen vill jag planera också... ni vet...... :) i morgon har jag ett möte som ska bli jättekul!!!

Go´kväll!

I går blev det av att jobba kan jag säga. helvete, mitt i vittinge city gjorde jag 60 mackor av den större varianten till begravningsfika, det är inte varje dag man gör det. och jag stod konstant från 10 till klockan 18, och stressade värre en stockholmarn. det enda jag hade i tanken var att när folket kom o vi fick en "paus" skulle jag dricka upp en väldigt, väldigt kall champis (som jag aldrig får köpa för claes som kräks så fort han ser etiketten, är det bara jag som älskar Gudadrycken?) hur som, champisen och en skvätt rödbetssallad skulle jag inta som lunch när klockan passerat 15, sätter mig ner o ska mosa in röbetssalladen när jag inser att jag missat champisen och ser att den blir snodd till ett litet barn mitt framför ögonen. DÅ mina vänner var hormonerna nära att styra till en väldig turbulens, men jag höll det inne och tog en apelsindricka, som jag förövrigt OM något avskyr.
sen när vi skulle åka hem, närmare kl 18, så frågar Raggar Maggan mig o Sara om vi har med allt, för vi skulle bara sopa igen dörren efter oss så var den låst. "Yes!" svara vi o Maggan sopa på, "för Sara du la väl ner min bilnyckel i jackfickan igen?" "ööööh, nej men på hatthyllan", helvetesskit o fittnyllen, där står vi tre personer med en fullpackad bil som max rymmer en person. mitt i bäcksvarta vittinge. men en gammal vaktmästare fick undstå oss o kom med rallyfart o släppte in oss, sötgöten fick en bukett rosor av mig, det gjorde nog hela hans fredag.
väl hemma så craschade jag o insåg att min dos av hormoner ändå behövde komma ut när jag upptäcker att jag grinar åt att Rhabi åkte ur Idol, inte för att jag direkt är ett fan av honom, men alla vart ju så ledsna. kan tänka mig att jag gjorde en elin som grät när en kille på radion vann en snowboard.
la mig på bingen o kikade in idol eftersnack o till min stora lycka har man återigen tagit fram big brother 2002 (??) med kitty o c/o ur arkivet o körde om... tvärsomna dock. tur man har samlings dvd´n haha...
idag har jag fikat med TjeckMaggan o tultat på stan, köpte en bh i skrämmande storlek, vågade knappt visa claes.. vad har hänt? ih. och en jacka på hm för 299:- perfekt att få plats i o slänga efter vintern.
sen mina vänner så kommer något, förrutom otto ske alldeles snart som kommer få min framtid att ljusna mer än någonsin, jag sitter helt hypad o glor in massa sidor o suger in inspiration, mer kan jag inte säga, men jag vill göra det nu nu nu nu nuuuuuuuu, be back med news när jag kan :) och vill........
var ute med hubbe för ett tag sen, när jag kom in fick jag ett meddelande av sara "surprise i kylen" - och vad fanns där, dagens skörd av bananbakelser från mercato, i´m in heaven.
i morgon blir det till o planera gott folk! trevlig lördag på er o glöm inte farsorna i morrn!

godmorgon friday daay

vakna till en fredag, blöt, grå o jävlig. claes skulle upp o gå o fick gott ta med sig hubbe som ska vara själv hela dagen, men hubbe är inte piggast när det gäller att aktivera sig tidigare än 9 snåret. så claes fick fullkomlig spunk på han, "men hubbe för faaaaaaaaaan!", haha. stackarn, han tog sig upp o claes smällde igen dörren bakom han, usch, det skar ihjärtat att han var upptvingad i det här skitvädret. men nu ligger han här i mitt knä under en filt o snusar på.

natten var riktigt dryg, många vrid o vänd, o extrem halsbränna, fyfan. ska till apoteket o införskaffa botemedel. sen ska jag till vittinge o göra mackor, det ena dagen är inte den andre lik :)


half eight in my sofa

eventuellt kan jag har dragit en liten lyckovinst och blivit lite rikare - rent ekonomsikt. mycket vällkommet in that case!

idag har jag ätit pannkakor, och det var gott. tröck även i mig en ganska så äcklig kaka, men det var en kaka. jag gillar ju sånt nuförtiden, så tycker jag inte om det så äter jag ändå.

snön kom förbi en sväng, men det var mest till synes tror jag, inget landade ju på marken, eller iaf inte för att stanna.

har även varit på yoga, skönt fast idag var jag riktigt ovig. och då förstår ni ju alla atta vilande barnet var eg där jag ville vara. vi gjorde ett "smärttest" för att simulera förlossning,  hur man kan andas igenom smärtan och hantera den. jag fick panik o kasta mig ur positionen medans som andra verkligen infann fokus och försökte. då fick jag en tankeställare - kan inte kasta mig ur födandet.........

nu har jag en bortdomnad övre mage.. läskigt,men det trycker på så jävligt...

6 min kvar till halvåtta hos mig, hoppas att "olle wallers" syrra take it away, lika som bär. till det serveras nyponsoppa med kardemumma skorpor - det du madde lövgren!

Aj!

nu gott folk, med ca 220 dagar i bagaget börjar det kännas. det är sura uppstötningar, det är halsbränna och det är; MAGE. den här jävla magen är ju precis i vägen överallt. nu kan jag knappt sitta eller LIGGA på rygg, gör så jävla ont i mellangärdet. o otto goes claes o sprakar på uppåt inåt, rätt i krysset. sen har "han" en förmåga att "rispa" foten eller knät i magen så det ilar som bara fan..... så nu bröjar jag känna att jag kan det här.

roger hörrni, ge mig styrka eller ge mig ett gevär, vad är han för någon? men främst vad är det för kärringar? dom måste ju ha skagit vad varenda en.

i morgon är der redan torsdag! ev. ensam o hemma under fredagsmys on friday, hojta om nån vill dela på en pizza o en påse natti :)

tisdagsfika

fika fika fika. jo viktuppgången har inte vart det största bekymmret, det har inte vart raketfart på den delen diretk. men nu kan jag tro att det kan hända grejer, jag har nämligen börjat att tok gotta mig i fika! av alla dess slag o sorter. idag på föräldragruppen var det inget fika... sen skulle vi till ett "hemligt mål" - familjerådgivningen. var väl sådär MEN nog var dom kloka nog att bjuda på fika, som jag kastade mig över. det enda jag satt o täntke på var om ångbageriet hade öppet när vi skulle hem, eller om jag skulle kasta mig över en rulltårtsbit till. men alla satt knäpptysta så jag rörde inte en fena.

sen åkte vi o handla... och jag ville ha alla bullar som fanns, vaniljbullar,kanelbullar,kardemummabullar, wienerebröd ans so on, so on. men jag "la band" på mig själv o köpte en stor jävla chokladkaka - frukt o mandel, it´s back eller har jag bara missat den i fem år? så nu ska jag ut på långprommis, sen ska jag laga ett litet "proteinmål" till claes o mig, han ska iväg o gymma.. det blir banan, apelsin, keso o hasselnötter. sen jävlar i mig blire det dusch, chokladkaka och despreeeeet, claes är inte ens hemma, gudars så jag ska moffa...

har förresten köpt lite mer baby stuff... en åkpåse, vet inte om jag nämt det förrut i GULD och sen har min skötväska från OiOi kommit, känns som den jag letat efter, är så nöjd :)


Tråkig grå jävla skit helg.

Japp nu är helgen över, måndagen blev väl inte mycket ljusare. Men det är snart ny helg, man får tänka så.

Har fått ett par nötter o knäcka också. Nya idéer som kan vara bra, men samtidigt inte. klurigt, haft en hake som jag fastnat på hela helgen, nog om det.

Är iaf i v.32 nu, 62 dagar kvar o inte mkt navel kvar. Föräldragrupp i morgon också.. och en mässa samtidigt insåg jag nu, skit.

RSS 2.0