lutan -

bilder

Tänkte lägga upp lite bilder från  invigning / och tällberg.....


Sötgötarna                       Tjusiga värdinnor           Kul me rulltrappa.....     Härliga Sko Peter         Söta Alma o konstiga farfar


telefonkiosk i dalastil     hopp                                  o hopp                             nere vid vackra siljan    kossor e fina dom

ny vardag..

nya rutiner :- )

Den här veckan har jag verkligen längtat efter. Tänkte så förra veckan - om en vecka, inte långt kvar - SNART. Nu är vi där.
Började morgonen med att ligga o dra mig med claes, klockan stod på snooze o de va riktigt skönt o ine behöve flyga upp o iväg med stressen i halsen. Så jag drog mig till halv 9, men en del människor tror man är har tid med dom dygnet runt, så när klockan var 9 hade det redan ringt 5 pers ang. galleria förfrågningar. Herregud. Sen tog jg en kopp the  tog en promenad i det UNDERBARA krispvädret med Hubbe. Skönt att få ha tid med honom. Sen tog jag tah i mitt skrivbord på jobbet o kasta de mesta - ska fortsätta i morgon. Har haft som mål att efter den 25 ska de börja se ut som ett kontor - o jag ser början av det nu....

Sen åkte jag ner till Galleria - SALA TORG - jag gillar namnet ja. Eller jag ska säga så här - det har alltid varit vårt projketeringsnamn i två år, sen när de kom till delen "vad ska gallerian heta?" då föll de sig naturligt. Dels för att vi alltid kallat de så - o sen för att i namnet ska de även komma fram vart galleria finns - i SALA o vid TORGET. punkt.

Hade lite möten på förmiddagen, men annars mest en massa små "fix" jäkligt skönt. Sen åkte vi ner efter 17, jag köpte mig ett par jeans, en jeansklänning o en sallad hem till kvällsmat - sen drog jag till heby o tg en promenad med hebyjäntorna - såå skönt väder. Är de lika fint i morgon ska ja släpa med mig hubbe til eljusspåret o komma i gång me flåset!!!!

SÅÅ skönt o ha vanlig dagar... aaaaah !=)


we are done, we are proud.

Slitsam vecka.
Många sena nätter.
Många tidiga mornar  -  konstant stress som man inte kan råda bot på.
Hanverkare som jävlas, tid som tickar.
Men - nu är det klart. Och jag tycker att vi har fått till en Galleria som det är storstadsklass på. Jag är riktigt nöjd, och RIKTIGT stolt!

Den 24 / 9 så hade vi VIP kväll, med potentater, butikschefer och andra speciellt inbjudna gäster, fram tills sista minut så jobbade vi järnet för att få till den här kvällen. När våra konsulter från Sthlm kom in så brast allt. Den ena kvinnan som är hård som sten bara ställde sig och gapa o tårarna bara rann.. de sluta inte med annat än att alla börja lipa o kram om varann - då fatta man att man kommit i mål med något unikt. Det kom ca 300 personer, de hölls tal, o de delades ut gåvor o Elin sjöng som n gud upp epå bron :-) En jätte trevlig mingel kväll o alla upskattade kvällen jätte myket!
Alla var s trötta o slitna o rörda av allt, så så fort någon fråga hur det var, eller berömde än så kom de alltid en tår! Det var kul att se alla hantverkarna visa upp sitt jobb för respektive o även få MVG i slutbetyg.

Dagen efter den 25 / 9 var de invigning. Den dagen fick gå om d gick, bara vi fick til själva bandklippningen som vi ville uppe på taket och att det blev KAOS - men ett städat KAOS: Även de blev super lyckat, mina älskade gubbar Tryggve o Matz gjorde succé i sina smokings :- ) Jag såg bandklippningen o sen sprang jag som ett djur in för att se när dom stormade byggnade. Alla konsulter,  butikschefer o journasliter stod som i en halvmåne framför rulltrappan vänd mot entré för att se ruschen. Det var SÅN känsla när första killeni panik sliter sig in o när han väl står där inne och ser ALLA oss börjar vi jubla o applådera - killen höll på o dö, han visste inte vart han skulle så han sprang in i 130 på HM, såg så jäkla kul ut!
Sne var de full rulle hela dagen, jag jobbade på Mercato - o e gick riktigt bra!
På kvällen när den sista kunden gått så drog alla butiker ner sina rullgaller och sen hörde man applåder o jubel från alla håll - VI GJORDE ÉT! Och sen var de Hög musik i hela huset o alla stod o digga o va stolta! Cool känsla!

15 000 besökare i torsdags, 9 000 besökare i fredags, 8 000 besökare i går - härligt!
I Fredags när jag jobbade så märkte ja att man inte var lika taggad, alt vr jobbigt, sa någon kund  de minsta "illa" om något så gick ja därifrån  tjura en skvätt, alt var vemodigt o allt var totalt förjävligt. Då kände man att hur jävla trött man eg var. Så då drog jag hem tidigare, den dagen var piss, så jag  o Claes åkte till heby o bubbla, o sen hem o crascha på soffan - skönt. Senare på kvällen var de avslutningsfest för alla byggarna på hotellet. SJälvklart tänkte jag att inte jag skulle vara med, dels för att dom säkert inte ville att ja skulle hänga där, men samtidigt var ja så jäkla trött. Sen på kvällen fick man lite sms av nåra som undra varför jag inte kom, men herregud tänkte ja, varfr trodde dom ens ATT ja skulle.. ? Sen på lördagen så kom pappa in med VÄRLDENS finaste fat från blomsterverkstan, med super fina te koppar o andra små pryttar i ,i celofan förpakning SKITSNYGGT verkligen, så läste jag på kortet "Grattis och Tack Lotta - entreprenörerna!" då börja jag tjura hyseriskt!! Att dom ville ge MIG någnting!! De är ju helt sjukt! Inte var jag värd det, åhh de var sååå fint, ah, alldeles rörd, kommer en tår varje gång jag ser de där kortet - de är som en endaste stor familj som har skiljt nu. Man har ett hat kärleksförhållande till de där stället som inte längre är "bygget" utan nu Galleria Sala Torg, de är inte längre den kräksfärdiga domus byggnaden, utan det är det där huset man sett  i alla projekteringsritningarna - de är det som står där nu o de har alla vi tillsammans byggt upp! Häfitg känsla, o jääääkligt vemodigt.! Att nu är de bara slut på den här tiden......

Ah djupa ord från mig, ja är fortf trött, överkäsnlig o nästan hormonstint. Och just nu surfar man lite på en konstig känla och en otrolig stolthet och tacksamhet öer hur många härliga männsikor man lärt känna o vart med om genom resans gång. Men nu börjar nya spännande projekt - dels som resaturang ägare - dels som centrumledare - i ett hus med super ärliga människor, nu känns det som man har o göra med ett kollektiv, alla butikshefer o personal är så jäkla trevliga o stämningen är kanon bakom kulisserna på Sala Torg!

Och idag tänkte jag fakstikt ta med mig min sambo på en roadtrip till Tellberg, göra en dagstur på Spa, mysa i de fina höstvädret o äta god mt - mysig söndags idé va ?? :-)

Förresten, har ni inte vart in på sala torgs hemsida o kikat på bildspelet så gör det. Lyssna även på HM´s landschef som berättar något i början....
För aldirg hade man kunna tro att HM skulle komma till Sala ?
Och aldirg kunde man tro att en av Top 5 finaste HM butiker ligger i Sala?
Och inte kunde man tro att av 1600 HM butiker - så har Sala den finaste?
:-)


Mercato..

6 dagar kvar...

Visst. Jag fattar inte vart dagarna, timmarna tag vägen ? Nu börjar jag vi 07.00 - idag kom jag hem till 21.00, jag vill inte på nåt sett peka på hur mkt o hur länge man jobbar MEN det är nå helt vansinnigt vad timmarna rusar förbi. Strax efter 7 när man gnuggat klart ögonen på sovgrus o de är dags att titta på klokan så är hon redan 11, sen är de lunch, o sen var klockan 17 o så rullar det på. Men äntligen idag så har MYCKET saker hänt nere vid Mercato, yes det är namnet på vårt ställe! Vi hade ett innan som var klockrent, men för en vecka sen drygt fick vi från bolagsverket att "sorry, namnet är taget" då hade man gjort logotyp, skickat in till alla leverantörer - allt. Det var bara att snabbt tänka om, så det bev Mercato - Mackor & Sallad. Mercato betyder torget på italienska, o eftersom de ligger i Sala Torg - och är de "lilla" torget, så fick de bli så !


Men som sagt  jag är riktigt nöjd, ibland har man lite öga för saker o ting, men hur många ggr tvivlar man inte ???? Det är inte bara en tapet i köket utan ett ställe MITT i gallerian..... men de blir toppen! Nu är de bara en sak som oroar mig o som elektrikern sa innan jag gick "tänk om man bara hade en kaffemaskin o oroa sig för, herreguud..."

Om en vecka är de som sagt V.I.P kväll - med alla vip gäster - kul, men nervöst!
I morgon är de en vecka kvar tills invigningen.. ofattbart. De känns som man hållt på med detta i 10 år och ibland bara en månad. Jag känner en otrolig glädje över att ha vart med i den här resan, de känns som de ska bli SÅ in i helvete skönt att bli av med en hel del stress - jobbet som centrumledare kommer bli super kul, men jobbet att bygga upp allt, alla byggare, alla människor - ja kommer nog fan sakna det...

Sen att de är så många som gläds av de här! i går är jag var hos veterinären så kom de in en kvinna till hon som stod i reeptioen o tjoa "ANNA, vet du ?? jag ska jobba på guldfynd!?!? i gallerian, sååå jävla kuuuul!!" (ha ha) tänkte jag då... ;. )

I morgon står de lite allmän planering av de mesta - som vanligt, sen ska jag träffa en butikschef och gå igenom lite saker, o senär de även kassa utbildning - grejt!

Nej nu ska jag sova.....

trött...

jag e trött.. de är mkt just nu. Att öppna en galleria med allt vad det innebär är en del pyssel med, men sen att vi själva väljer att öppna en egen verksamhet med allt ifrån hälsomyndigheterna, personalintervju, planering m.m m.m m.m är en helt annan sak - jag vill bara få hit 25 september, man kan inte bromsa i en uppförsbacke, men jag vill ha lite mindre o tänka på just nu, o ja vill planera in en låååång varm sol semester, o  jag vill sova, o jag vill ha helger o kvällar som man inte jobbar på... ja e trött nu.

http://www.salatorg.se/index.php/nyheter/ny_salladsbar/

ep. 2.0

En liten fortsättning.

Vi gick ut i prag. Först på ett ställe, där  man kände sig ganska liten det var knökat med STORA amerikaner. Men de var så där, så vi drog till ett annat ställe, ganska så tärt, men jävar vilka mujitos dom serverade. Kom fram några stora bestar till oss o  när vi sa att vi va från sverige så förvandlades vi till tropiska passionsfrukter. karin vart som vanligt mest utsatt, kan även ha berott på att dom tyckte jag var dryg som hela tiden fråga om dom gillade tulpaner "aaah visst" sa den ena, o de där var nåt jag hade svårt att släppa, så jag tjatat ideligen om dessa tupaner. Sen fråga maggan varför ja tjata om de "men dom kommer ju från holland!" "..dom kommer från Canada" ah en liten miss, men ursrungladet var visst  serbien. Så medans dom dryga sig med karin så drack vi upp alla drinkar som de bjöds på, sen drog vi till en annan klubb. där var det mer drag, jag fann den absolut härligaste kines jag någonsin funnit! Han dansa så jävla härligt, bara stod o njöt av han moooves. Myket mer hände..

Dagen lördag shopade vi massor igen, gick upp till slottet i gamla staden, FIKA FIKA FIKA, "mamma betalar" :- )
På kvällen drog vi till ett skönt hak, en egen lite unik tjeckisk krog "hak" där vi käka massa plokc mat o mujitos för inga pengar alls - härlgt :- ) Vi satt hur som helt o pratta ganska mkt, o ganska högt om de mesta med kvinnliga o manliga könsorgan o vad man kan hitta på tillsammans med dessa - då två par i medelålden sitter vid bordet breve o snackar engelska, när karin går på toa frågor dom oss "where do you come from ?" då höll vi på o dö... s s s ww eeeden...
ah dom hde tydligen suttit o gissa o chansa på norge.., hoppas dom inte kunde skandinaviska..

Sen drog vi hem - ja o karin hade jäkligt gott om tid, vi hängd epå flygplatsen, o sen drog vi til gaten.. tog de lugnt, tyckte de verkade konstigt att gate 21 som var våran skulle till korfu, men äh, de står väl fel, inte en jävle som snacka svenska men, äh de var fel.. när de var 10 min kvar så vart vi snea för vafan ändra dom inte skylt för? Vi drog fram o hörde, då hade de skrikit i högtalaren o ståt på nå tavlor att våran gate var ändrar h e l v e  t  e. Vi kuta o hann med.
När vi kom till arlanda skynda vi oss ur planet för att höra med nån hur tågen gick om vi  he bråttom eller om vi kunde ta de lugnt. Vi hade 40 min på oss. Hela planet som var 50 pers stod o vänta på sina väskor, först kom karins mongo väska som försvann i prag, men sen var de stopp. Bandet slutade rulla. "karin... våra väskor borta?" "nej, dom stänger av ör dom ska lasta på en om gång till" "okay."  

"Karin, tror du att dom har en kärra med bara din o min o dom där två iraniernas väskor? alla andra har ju dragit?"
Karin - "helvete s jävla balle jag orkar inte med det här jävla skit hlevete fan dra kuuuuuuuuuuuuk jävel" Vi börja as garva men samtidig var vi så jävla inihelvete as trötta på allt jävla krångel med de jävla check airlines. Så vi bara vråla av oss. iranierna såg lite förundrande ut. Sen mitt i allt skrikande så får jag nåt i ögonvrån "öj, de där ser ut som min väska" "men vafan här är ju min väska", pinsamt tog vi våra väskor som låg mitt framför ögonen o gick därifrån, en liten scen arlanda fick vara med om...
Sen var vi hemma - o de var jäkligt skönt de med ! :- ) Tack snälla maggan för din gästvänlighet på heltäckningsmattan :-)


annars är de fullt upp, mindre än tre veckor kvar tror jag till startskottet viner att gallerian är klar - o de gör så en annan får andnöd. Mkt är det.. Sen att vi även  har startat upp en egen verksamhet som ska stå klar den 25 är ju en annan sak , men jag tror att de ska bli bra ! Men mkt jobb..

Nu ska ja hoppa in i duchen, sen är de ävl nåt som heter match..
Hej!

RSS 2.0