lutan -

.


parenting

Jaha då var det redan torsdag, pannkakor.

I går var jag o claes i uppsala en snabbis, kikade på soffor, tror vi har bestämt oss för en, vore skönt o få en ordentligt riktigt stor myssoffa. Våran är ju hemsk, hemsk, hemsk.

I tisdags var vi på föräldragrupp..., ja ni. Det var lite ostrukturerat o från ena stunden pratade man om förlossningshormoner för att till nästa stund svänga om o disskutera att stjärten ska vara "fri från bajs" när den ska badas... enligt bvc så var det absolut nödvändigaste man behövde : badbalja, termomerter och bilbarnstol. Dåså, blir ingen dyr affär det här inte. Sen hade vi ju en sköning med som var 60 bast som skulle bli pappa.. Claes var alltså långt i från äldst :)

I går fick vi en städerska hem till oss, hon skulle provstäda gratis. Sånt tycker man om, så när vi kom från uppsala i går kväll så var det skinade rent hemma. Toan har det nog aldrig strålat så mkt om!
Får se om det är något man ska fortsätta med.. lat o jävlig som man är.......

Nu skall det jobbas, sen ska jag ner på stan o köpa någonting riktigt fint till min Claes, är så imponerad av hans "nya liv" 1 timmes promenader varje morgon kl.7, det är inte dålgit och idag skulle det bli gymkort också.. tripple eight kan :)

nitting

i fredags blev det som sagt en myskväll hos gerdan! Det blev pizza,goids, vienetta, bullar och så grogg på det, claes uppskattade att det blev en sk. 70/30 grogg. Sen jävlar stickade vi och snackade skit, fingrarna värkte vid 01 snåret så då tog vi oss hemåt.

På lördagen blev det frulle på Mercato o sen shoppade jag en MASSA fina garn, här är det projekt lappfilt till Otto på G. Sen joinade Madde oss o vi gjorde hemmagjord pizza o fortsatte stickeriet, vi försökte även ta död på oss med en varsin inslulinchock efter att gett oss in på ett nattigodisköp på 85 kr!! Helvetes vad godis, o vi åt.

På söndagen så drog vi ut till sätrabrunn, damen jag bokade av tyckte vi skulle vara där till halv 12 och behandlingen var 15.30 men vi lugna oss o åkte dit till iaf 13 snåret i baggaget var det både stickningar och en jävla massa tidningar och BULLAR med. Dessvärre var solstolarna så sjuuukt jävla hårda, inga dynor utan bara träribbor mot arslet så jag kved o ändra ställning både en o två ggr. Sen fick vi in grymm lax o avokadomackor! Ansiktsrengöring stod på schemat o de kändes välbehövligt! En mkt skön dag, men den hade blivit hundra ggr bättre om det var l i t e skönare relax stolar : ) Perfa väder o åka i, riktigt höstrusk!

nu ska jag jobba vidare här i vanlig ordning! I morgon är det förresten dags för "föräldragrupp" haha.. oh my..
JO - v.31 idag :)

Helger!

Jahaja, armen värker på! Tycker det är intressant att två st har dött av svininfluensan, dom skulle troligtvis dött dagarna därpå endå. Sen har vi två andra fall som dött av VACCINET, dessa hade hjärtfel och lungproblem - alltså riskgruppen. Med tanke på att min arm smrätar än idag så undrar man ju vad man fått is ig för skit. Som gravid får du inte äta insjöfisk för det kan vara kvicksilver i det, men att trycka in kvicksilver rätt in i kroppen det är inga problem enlig läkemedelsverket, nu undrar man ju vad fan man gjort.

Happ helgen är här! den här veckan gick ju fort som vanligt. Tråkigt att jag inte kunde gå på yogan igår, veckans höjdpunkt, aja. Det blev stickning så jag trodde jga hde remautism i fingrarna efteråt.
Ikväll ska vi ju hem till Farmor Gerd på idolkväll, haha, ska bli mysigt, pizza o godis med tanten!

I morgon är det puzzelcermoni (äntligen får detta ett slut) Claes o Madde ska riva puzzlet och jag o rickard ska titta på. Sen blir det middag och nattigodis o andra trevligheter.

Men på söndag så kommer det bästa: SPA! Jag o Madde och våra respektive stickor och nystan ska dra iväg på dagsspa på sätrabrunn! Ska bli så jävla skööönt. Ska ta med mig lite tidningar, sen får man morgonrock, frukt o juice och sen deras goda mackor, o sen blir det ansisktrengöring! Jävla härlig dag!
och det kan jag tacka alla mina vänner för, födelsedagspresenten jag fick på min 25 årsdag :) Gulle er! Men jag kanske väntar med tacket tills jag kommit hem, kanske blir fööörjävligt?! närå!

Nu tar vi helg!

svinskit

i går kväll börjades det. trodde jag hade legat konstigt på armen bara, hade ont som fan. eller ah, så där som man brukar ha när den här somnat lite. sen insåg jag att det var sprut armen. sen under natten vaknade jag upp flera gånger o det kändes som jag hade migrän i hela jävla armen, sen fick jag feber också. så i morse var man inte alls med i svängen, låg uppe hos morsan med hubbe brevid mig o fick lära mig grunderna till rätstickning. det givk faktsikt väldigt bra!

hon tog hand om mig bra, hämta pannkakor på gömman, gick ut me hubbe o uppmundtra mig med stickningen.
hemma så hade vi en snickare som fixade lite grejjer i badrummet, fick efter två år dörrfoder och en hylla på plats! sen satt han för råtthålen också, det är bra.. snart är de dages för mördarråttorna.

nu ska jag sova, är fortf helt trött. i morrn ska vi ha mysfredag hemma hos claes farmor, hon ska lära mig sticka, ska bli så kul, hon är världens härligaste tant, vi ringde o bjöd dit oss, när claes skulle lägga på o berätta att vi skulle kolla på film sa hon "jaha, ska ni kolla porrfilm som alla andra ungdomar?!" haha.. ah hon jävligt härlig, 80+!


Slut disskuterat.

Nu är skiten i mig, anntingen blir jag ett svain eller så blir jag det inte. Men vaccinet har jag i mig.
Kännts som man kunde grubbla på detta i en evighet, man blir inte klokare helt enkelt, o alla olika faktarutor som poppar upp, nu har det t.om börjats skicka ut proppaganda mot vaccinet. Aja, nåde läkemeldelsverket om det händer Otto någonting.

Börjar känna lite smärta i armen o lite små yrsling, men kan verkligen vara pure inbillning.
i morse var vi ute o hurta igen, skönt. Men i morgon tar jag o Hubbe ledigt, eller ah, jag har möte..

nu ska jag jobba vidare !

Idag är det en tisdag,

I morse vaknade jag o Claes till wake up lamp, vi satt på oss kläder o tänkte att hubbe skulle få völja själv om han skulle med eller inte. Eftersom han knappt tar sig upp efter 9 när vi åker till jobbet så trodde vi att vi hade svaret på den frågan. Men han skulle MED. så ett till kors i taket vart målat och sen drog vi förbi Peter o Madelen som också skulle med. Sen drog vi en timmes sväng, kom hem till 8, duschade o fixade i orning mig medans äggen kokade. Sen blev det Ägg och kesomacka med färskpressad juice. GOTT! Fan så skönt det är att komma upp ordentligt istället för att dra sig till sista stund.

Hoppas det kan hålla i sig.

Nu har det nyss vart frukstund här på kontoret och jag ska snart ut med lill grisen.

Sen lite möten o kanske en fika paus med madde, för att sen kika på garn.....? :)

Hörrni, en resumé:

205 dagar av 280 har jag vart på smällen
75 dagar kvar
V. 30 nu.

Otto är ca 35 cm lång och väger 1,6 kg. Big!

Förresten, har bestämt mig,  imorgon kl.13.30 har jag en vaccinationsspruta rätt in i muskeln. God be with me o hoppas jag har tagit rätt beslut!

bloody monday

kors i taket o ugglor o gröten. för första gången någonsin så tog sig min bortskäkna karl (som ingen ville ha o som still is in the building) upp i morse och gick på en morgonpromenad, jag tror han på allvar håller på p tar tag i sitt liv. Jag vart mkt stolt o pushar på han, i morgon är de tydligen dags igen sen hörde jag nåt om att han skulle simma på kvällen.., vart ska detta sluta?

ringde till veterinären o fcik tid timmen efter för hubbes bulder o klåda. innan han hoppa in i bilen så drog han av sig en klo också, toppen!

kollar på färjan, vad är det som händer, någon som ser dom två mumintrollen och alla som dansar? jag dör åt grabbarna som älskar mumintroll...haha..


Bortskänkes: Claes Eklund

Ibland blir man ju fruktansvärt trött på den partner det just nu ser ut som jag ska dela en hel del med här i livet.
Jag skulle slänga ihop en tvätt i badrummet, tar av mig mina glasögon som är lite stora o har en förmåga att alltid landa på nästippen för att skapa irritation. jag lägger av mig dom på toastolen o ska ut o lägga i tvätten. när jag kommer tillbaks för att hämta glasögonen innan mitt söndagsgöra fram tv´n ska fortlöpa hittar jag inte mina glasögon där jag la dom utan..
Jo, längst bak på toasitsen, mellan toalocker o toaryggen. helt jävla krokiga, skeva och vinda och bara vetskapen att dom legat DÄR gav mig sur uppstötning. lägger dom på toalocket, hämtar claes.


-Ser du om det ligger nåt på locket?
-mm, dina glasögon.
-hör du någonting nu, isf vad?
fäller upp locket och man hör hur dom rasslar nerför locket o skramlar till på porslinet.
-glasögonen ramlar ner.
-känner du något motstånd nu?
jag fäller upp locket till max trots att något tar emot.
-aah, glasögonen ligger ivägen.


Trots synen, hörseln och känseln så lyckats han knuggla ihop mina glasögon till skit. HERREGUUUUD.
lär ner till synsam o få dom fixade,eller vad fan det borde väl ligga på claes?


som grädden på moset säger fanskapet: aah jag tyckte de tog emot när jag fällde upp locket.
vilken jubelidiot.


man kanske bör ta en femma för varje fot så han för bättre lycka med sig i nytt hem.

dirty thirty

En mycket bra kväll igår. Jättegod mat, jag kände dock att jag fick lov att ta över rodret när det gällde chokladmoussen, den blev ljuvlig, hade lite hallon och passionsfrukt till, mkt gott! Insåg att jag inte käkat veckans skörd av nattigodis den här veckan/helgen, så det ska vi se till att få i oss ikväll. Såg även att det var gossip girls fan hade velat ett in mig lite i de sista avsnitten, har missat en del där. Sen ska vi även äka tacogratäng hos peter o madelen, gott, får se hur jag hinns med allt.



i morgon knallar vi in i vecka 30, kan ni förstå hur fort tiden går?? läskigt... har suttit o kikat på lite sidor idag om vad som ska börja shoppas. har nog finally hittat skötväskan som jag tror jag har fastnat för..., sen är det ju allt annat, god. Tog åt mig tipset av alla morsor på haif festen att köpa begangat när de gäller babyskydd, men då fanns inte den som jag ville ha... eller vill ha och vill ha, måste ha samma årsmodell som vagnen då den funkar ihop med chassit. men den var inte så dyr att köpa ny heller. Nu är iaf claes nere o ska tvätta o fixa sin bil, sen ska den säljas... hoppas vi. förrutom alla "barnsaker" så behöver en ny soffa o nya garderober här hemma. Fan man kanske skulle köpa sig en lott i morgon..



vad har alla gjort i helgen? Vad skönt de är med "fest" på fredagar, mer sånt.. förresten i fredags blev jag dessutom brunett, jag borde lära mig att det är det jag ska vara o ge fan i blondera mig så fort solen skiner längre om dagarna.



åh, kolla idol, tack som fan o gode gud att man blev av med den där dryga jävla camilla, hon har ju gjort bort sig från dag ett i skoterkläder och sen har det ju liksom bara rullat på, o inte vart det bättre när hennes hörsel tillfälligt slogs ut o hörde fel namn, thank god.

nu ska jag tvätta!


dom bästa

igår var det haif kväll, väldigt trevligt. men efter att jag blev snuvad på potatisgratäningen så kommer det bli ikväll.

har skickat iväg claes o hubbe i förväg på promenadsträckan så plockar jag upp dom utanför åkrahallen, grabbarna behöver det. sen ska claes göra chokladmousse med hallon o passionsfrukt o jag ska göra potatisgratäng och fläskfilé, senska vi lägga oss o kolla på falk filmerna, ljuvlig lördag, kunde inte bli bättre väder heller. ha en bra helg!!

för-löst

i går var jag med om det värsta.
claes o ja låg i sängen o han skulle pilla bort min tejp efter sjukgymnasten, skiten satt som ett jävla smäck. han började dra och jag skrek som en jävla gris. fyfan. så var 2 cm borta av en kvadratmeter. jag grät, jag kved, jag  tror t.om jag körde nån skags profylaxandning, jag svettades, jag skrek, fyfan, det var ett rent helvete och efter dess fick jag förlossningsskräck. när claes sa "men ska vi skita i det då?" "men ser jag ut som en orm som ömsar skinn? det måste ju bort för faaaaaaan!" allt som allt tog det en timma och tanken att inte kunna "bara" skita i det, utan man måste stå ut med smärtan tills det är över gav mig en lätt panik känsla, nu var det bara en tejp o inte en huve i muffen...

idag har jag  vart i sthlm på kisamässan, bara ätit massa mat o plocka give aways, trodde jag skulle rulla fortare när jag var klar..

sen var det yoga, jättemsyigt som vanligt, jag o emelie ligger o fnittrar åt allt o tycker allt är pinsamt, vi beter oss som vi vore 16 år o tycker allt är "muppigt" för o välja rätt ord. så fort vi gör "juck rörelsen" håller vi på o dör, haha... ah det är iaf skithärligt o jag hoppas vi kan fortsätta kursen längre, kul att vi är 4-5 pers som känner varann sen innan. vera min bm sa ju det "går du också på yogan?! hört att ni verkar ha det så kul". jepp, inte jättejobbigt, men de är så mysigt o ha det att gå till en gång i veckan, sen efteråt att sitta o mysa o dricka te o diskutera svininfluensan, ah mkt trevligt!


min rygg, de där var efter 30 min dragande...
och vet ni hur det var att vakna med där i morse? jo man hade en lätt bakåtdragen nackställning då hela håret hade fastnat i klistret, vilken jävla idé o tejpa ryggen, det gör jag då aldrig om. ser ni min häriga scolios knöl till höger, skev o jävlig.

förresten, innan den fina hösten tar slut o medans man mår så bra man gör så täntke jag passa på o åka till sätrabrunn på spa som jag fick av alla gulliga vänner, är det nån som vill hänga på? mys, mys!


HELVETE

har tippat på att mellberg ska göra mål i varenda jävla sverige match, vad gör han ikväll?? MÅL,, om inte fan har jag tippat... helvetes!

Uggs lová

Idag släppte lite grus från axlarna. skönt att ha gjort något som man gått o små fasat lite för, well, well..
Möten varvat med jobb, magen får inte så många kikar längrem utan nu känner man bara hur allting rör sig, lite härlig/läskig känsla..., lill otto, vill att det ska vara dags snaart.

Nu till ett litet stycke om min vän madde.
Hon och jag har haft en tävling i otroligt många år nu, säkert 10 om man räknar efter? ah, nåt sånt iaf, tävlingen går ut på att man ska höra av sig till den andre så fort man märker att det snöar för första gången på "säsongen". Madde har nog vunnit 7ggr av 10, senaste åren har jag vunnit men igår slog madde jäveln till o komma hem seger, grattis får man väl säga. det jävliga är att jag inte sett nån snö, så det kan ju va en bluff, men dessvärre har fler sagt samma sak, så jag får väl lite på henne.. man kasnke ska flytta till jukka så man alltid tar hem segern runt agusti..

Madde: Jag vill lära mig sticka - på riktigt!

Till dagens shopping, sista paret med uggs till mitt lilla barn, visst är dom underbara?


tha back is back

friden är över. jag gjorde någonting dumt i dag o nu är "knaket" tillbaks. claes har försökt knaka tillbaks men det går inte. fan! vet inte om jag ska gå tillbaks eller om jag ska stå ut tiden ut...

en lättnad la sig över mig idag, nu känns framtiden väldigt bra! skönt! snart kan man fokusera på att man ska skaffa barn, tänkte be madde om en liten stickkurs, igen. men vill verkligen lära mig det där, så man kan pyssla lite....

såg att man läsarstatestik låg på 55 unika besökare. blev livrädd o funderar på o sluta med det här... ska tänka på saken. tanken var att det är ens närmsta som följer än.. inte 55 pers!!

Mvc

I morse vaknade jag upp med ett ryck - trodde det var åskan som gick. Då ser jag hubbe med stora ögon över mitt nylle, det var hans mage som kurrade, lät som vår tvättmaskin vi glömde ta bort transportlåset på, om någon minns det (jetplan). Sprang upp o tröck i han lite skinka, sen somna han gott. Men inte jag. Låg o rulla tummarna tills kl var 7, då var det lagom o gå upp. Gjorde mig iordning o sen åkte vi till mvc.

Fick träffa Vera och en engelsk prkatikant, hon kan inte få ut mkt av sin tid i sverige, hon hängde ju inte med någonstans. Magen såg bra ut, hjärtljuden var bra. Min kurva dalade lite så jag ligger lite under det normala. Men det är ju jag lite nöjd med förståss :) Den där tanken "Melon ur en citron" känns bättre på något vis..

När hon hörde hjärtljudet sa hon "Vet ni vad det blir?" och log, "näää" -"Vet du?" haha.. njaeee...
Snart är det julafton ggr två, man vill gärna öppna paketen för att lika fort ångra sig.........

Befriad, almost.

Idag var jag med om något sällan så skönt. Gick till sjukgymnasten o han kunde ju konstatera att min rygg är ju bra jävla vind, sne o krokig. så jag har fått in vakum mellan några kotor i ryggraden, vilket gjort att det spänt i musklerna, o allt detta för att jag ahr en mage som växer fortare än vanligt. så jag fick sätta mig på en brits med en kloss på ryggen o karln bakom mig, 1,2,3 sen drog han till o ryggen o de knaka till av bara helvete och GUUUUD så skönt!! "ÅHH JÄVlAR!!" skrek jag ut i både rädsla o chock. sen fick jag en hård muskeluppjuknande massage o sen har han tejpat hela ryggen på mig, så jag ska bli påmind om den?! vad jag än gör så känner jag ju tejpen, så det vara en liten reminder om att jag ska vara försiktig o inte bära nåt.... så om ett par dar ska den väck o förhoppningsvis så kommer inte knaket tillbaks. men det kunde det.. fortf lite ont, men det skulle gå över helt om ett par dar... aaaa :)

happ v.29 idag, känns som en julkalender varje vecka när man går in o läser o ser hur det börja minska ner..
det är inte långt kvar nu, jag är inne i 8:e månaden....... crazy. i morgonbitti är det dags för bm koll igen, lyssna på lillens hjärtljud o kolla så att kurvorna ligger som dom ska!

vindruvor o tv nu!

Söndag...

Jahapp då var helgen över...
Men vilken skithärlig helg jag har haft!

i fredags var det ju fredagsmys i rätta andan, massa god mat och massa gott o sen avslutades det med att somna på soffan. jag tyckte idol var skitbra, tyckte att det var ett starkt startfält iår, många är ju riktig bra, förrutom den där skit camilla, hur kunde juryn ta henne som ett wildcard, obegripligt.

på lördagen sov vi ut som små grisar, sen drog vi ner på stan efter att jag fick ett smärre utbrott här hemma på kläder som helt enektl inte går att ha på sig längre, får man på det så sitter det sjukt oskönt. Sen skulle ju jg o claes gå ner samtidigt o de innebar ju att jag inte kunde ta hans jacka längre, då var tårarna inte långt borta...
Men gick ner till härlig emma på IS o fcik fan en helt ny garderob för en mkt rimlig summa, fick tom ett plagg, otroligt hyggligt :) och allt satt som ett smäck sen, så nu har jag lite o ha på mig... förrutom jacka.
sen fikade vi o sen bar det av hemmåt.

på eftermiddan sp åkte vi till heby o satt på avbytarbänken o kikade på haifmatch, med massa otippade människor som skulle börja få igång fotbollsvenen.. skratta gott ett par ggr!
efteråt drog vi till vallavägen till claes mamma där vi blev bjudna på såååå mkt god mat, 3 rätters o massa godis o gudars så jag kunde rulla fram efteråt. Det vart en skitmysig kväll trots att sverige sumpa sin vm chans. jag ahde satsa 5:- o kunde ha vunnit drygt 10 000:-, som ni förstår var det ett rätt omöjligt "tips" men vad fan... ;)
bestämde mig för o köpa en lika soffa som dom har, så dom där pengarna skulle ju gå rätt ner i kassan på Em möbler, men det sket sig... men det blir en sån endå!

Mkt som ska handlas nu..fan..

idag blev en sjukt slapp dag, sov ut i vanlig takt, hubbe slog upp sina bruna omkring 12, hubbe förstår ens sova behov han! Vi hade vart vakna en bra stund, men den hunden får inte nog av att ligga o dra sig... sen har vi slappat, sädat o donat, jag avr ut en lång sväng med hubbe sen åkte vi till hubbes vänner i saladamm, vilken lycka o se han ha så jävla roligt, bevis på hur kul han har haft den finner ni längre ner...
nu sover han som en jävla stock.

i morgon är det dags för sjukgymasten, känns bra!
i morgon är det v.29 också.. fan tiden rusar iväg, på tisdag är det dags för bm besök också, var inte länge en man var där, men redan en månad sen. snart bara november och december kvar.. galet!!

 fredagsfint! Hubbe är måttligt glad.
 sådär ser man ut efter en holmgång på saladammsåkrarna...


fredagsfinal!

äntligen är det helg - som jag har längtat efter den!!

jobbade till 14 snåret, min rygg kunde inte sitta still så jag åkte hem o städade här hemma. skönt o ha gjort lite fredagsfint, fredagar,fredagar,fredagar - i just love them all.

sen kom mannen hem o vi åkte ner till mercato o fikade, chailatte satt som ett smäck. sen köpte vi en massa fina gladiolius (?) på blomsterverksta´n - som pricken över i:t i ett fredagsfint hem.

ska snart iväg o handla, fredagsnacks till oss, grisöron till hubert. sen ska claes göra en lasagne också, det ni. ska även handla lite härlig frulle, om vi inte går ner till mercato. fan så skönt med helg, jag är helt salig. första helgen på längen inge spec händer. i morgon kväll ska vi hem till claes föräldrar o laga mat o kika på fotbollen, ska bli skittrevligt, undrar om jag ska snylta in mig på deras bubbelkar..vore fan inte dumt......

nej handla var det. ha en trevlig fredagskväll, för det ska jag ha :)

89. Pannkaksdags

snart är timmen inne o de är dags för pannkakor, pannkaksbuffé, vad säger du om det madde?

igår hade en jäkla bra kväll. Jag o claes blev av med hubert som drog med "morfar" till skogs. Så vi packa väskorna med simpinaler o simma på - sjukt mkt folk bara, men fan det är inte så jäkla "lugnt" o simma, man får ju upp lite flås o känenr iaf av det! Det blev 40 längder, skönt. Så det är vår nya hobby nowdays.. haha..

Sen hem, så lagade vi mat tillsammans o sen la vi oss på soffan o glodde på UPPDRAG GRANSKNING, av ren slump, men det handalde om Fidelia, polititransportföretag, intressant så där hängde man ju kvar. Men sen blev det Greys, såklart!

Ikväll är det Gravidyoga och sen en jävla snabbsväng hem för att sen till heby o se HAIF - Pressenes lag, kan bli spennande!

Nej nu var det panncakes...
Bjussar på en vinterbild bara för det snart är dag, var på julskyltningsmöte idag, det närmar sig gott folk :)


90. halvvägs

i veckan, bara pannkaksdagen och sen mysfredagen innan helgen slår till.
Ikväll ska jag o claes simma, det har vi bestämt så så ska det då bl.

Sen ska jag laga hemmagjort potatismos o fläskotlett, med en sås a´la bror-erik. Fortsättning på greys, en bra kväll. Det slog mig att jag har en lista på folk som genast idag ska göra egna bloggar som vi kan följa, har även en motivering.

Madde - ditt liv är mkt spektakulärt o vi vill höra allt om brolinsonen.
Pauline - en graviditet att följa...
Karin - finns det eg en motivering där. Åh andra sidan, man kan knappt läsa hennes sms, så en blogg kanske blir tricky?
Maggan - livet i tjeck kan du allt dela med dig av!

Sen finns det väl en uppsjö till, men ni kan gott o väl börja.... se så!

baken

det var ju trotsallt en vecka sen jag utlovade kanelbullsbaket. claes föreslog helt sonika att vi skulle baka bullar en ledig tisdagkväll. sen kom han på att han skulle bjuda in hans andra tjej madde, hon kom som en stubin sen kan man säga att claes blev allt mer osynlig o madde knåda o gjorde biffen så att säga. claes kom framåt småtimmarna när det lukta nygräddat, av 41 bullar så fanns det ca 10 kvar till infrysning..., man kan tro att vi fick magont, men inte då... gott som fan var det. när jag i söndags föreslog att vi skulle baka en omgång till sa han på fullaste allvar "men jag tror inte madde kan idag...!" vilken jävel..

en eloge till dom att dom iaf la klart deras 3000 bitarspussel. claes började ju någongång i maj, o madde kom in i bilden i början av augisti.. så det känns ju bra att ett halvår senare få tillåtelse att ta tag i det rummet, självklart ska vi ha någon slags cermoni iom att skiten rivs!

fikade med madde o kim på mercato  chailatte är ju så jävla gott, fick ännu mer julkänslor....
snart dags för en kopp nyponte o DESPRET! då är ju frågan vem mike gifte siig med, hoppas susan.....

 





 den här rebusen får ni lösa själva..


90. tisdag med veck i pannan

Idag slog det mig. jag är så jäkla sugen på vintern! Fick en katalog med julkort om vi skulle beställa till företaget. Åh, jul! Jag ahr aldrig sett fram emot det, men det är väl för att mane g ser fram emot någonting annat....

Har precis bokat tid tills på måndag hos esplanadens sjukgymnastik, få se om jag får nån bukt med ryggen.
Sitter även o tänker på om jag ska vaccinera mig eller inte, mto svininfluensan. Den har ju tagit en dramatisk änding från att jorden kommer utplånas till att ingenting kommer ske. Var in på landstingets hemsida och där rekomendera Läkemedelsverket alla gravida att vaccinera sig. Ni andra som är gravida hur ska ni göra?
Har det inte blivit försening i vacc planen så skulle jag bli det på tisdag om jag var intresserad. Tänk att det gått en månad till då när jag ska dit...

Efter julen så längtar jag mest till helgen, för då ska jag inte göra någonting alls, härligt!

Ikväll kasnke jag ska simma, vill någon med?

Drömde förresten inatt om att claes kom hem med en fd ultraljudsutrustning från ukraina som han hade fått tag på blocket som vi körde med på magen för att se Otto dagarna i enda - och vad såg vi då, jo en JÄTTEPUNG. Men både jag o claes i realtid har börjat känna mer o mer att de börjar nog luta mer åt att det blir en girlie... Lika kul båda delarna :) Men vilken pung otto hade alltså..haha..


twenty eight.

jomen precis nu är det ju v.28 också. tiden fullkomligt rasar iväg, 12 veckor kvar tills vår otto här, o under dessa 12 veckor ska vi även hinna ha alla helgona, skyltsöndag, 1 advent, lucia, julbak,julpyssel,julklappsstök - det ä ju inte mer än att man blir lite stressad.. :)

idag när vi kom hem så började jag röja ordentligt här hemma. claes gjorde ett strålande jobb i kylen o sen åkte vi o handla en massa mat o fyllde på, härligt o öppna ett väldoftat kylskåp fyllt med mat.
sen slog min älskade karl på plattan o börja bränna loss med pannkakor, det är nåt vi aldrig gör här hemma, jag vet med mig att det inte är ån idé är totalt kass på det. men claes, den jäveln hade snitsen. så jag fick sätta mig i soffan o kika på halv åtta hos mig o fick pannkaka på pannkaka serverad. what a life..

det är min kille det. igår var det ju förresten kanelbullensdag - tänka sig att man hade en påse kvar sen bullbaksdagen. så det blev varmchoklad med kanelbullar efter en sen kvällspromenad, hösten är ljuvlig!

har förresten tagit till lite yoga här hemma efter att min rygg fullkomligt tatt livet av mig, övningarna "katten" o "hunden" är mkt bra för att lindra smärtan... haha. gud så jag stånka, hade både claes o hubbe som åskådare. min absoluta favorit är ju "vilande barnet" som ni kanske minns gjorde jag ett helt yogapass i den positionen. det kallar jag valuta för pnegarna, men den jäveln är svår nu när magen är i vägen....

tänkte även informera er om v.28 - det händer saker:

Mamman: 

 

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Barnet:
Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds. 


91. ljus måndag fast mörk

en måndag kan aldirg vara ljus, hur mkt än solen skiner.
Idag har fejjat på kontoret, gudars så skinande det blev, ska fortsätta imorgon med dammsugaren - drog även till åkrahallen o köpte kilovis med frukt o fyllde på den gapande skålen. Vindruvorna för 9:- var ju i särklass det godaste jag ätit, ska dra dit en sväng till o köpa med mig hem.

Tog en redig sväng igår med hubbe, o det kändes i hela kroppen när jag kom hem. Idag är min rygg rökt. Måste ringa sjukgymnasten elelr nån annan ryggbehörig människa.

Nej nu ska jag o claes åka hem o han ska städa ur kylen om maten hinner springa ut före han.. sen ska de försöka veckohandlas, vad tråkig det är, men sen slipper man ju det. Jag o claes är bra på o göra så max en gång i månaden, sen är de utemat eller ingen mat. hur ska de gå med otto.., här krävs hråda tag o nya rutiner! Banne!

92. grå söndag

Jaha, helgen flög förbi i vanlig takt, fort.

I fredags blev det fika på mercato, i loungen på plan 2 ;) sen så blev det ordentlig fredag med fredagsmys med både pizza,godis o idol. tacka vet jag sommaren, men hösten är ju underbar med mys till idol! oslagbart!
vaknade lite för tidigt, vid 8 snåret tycker jag det är lämpligt att hoppa upp när det är helg, de är ju märkligt det där. på veckodagarna finns det inte en chans att jag skulle kommit upp då. vi gled ner på mercato o käkade frukostplock, rekommenderar jag skarpt till alla. en bra start för shoppingdagen ;) sen bars det av till röda korset för att shoppa 90 tals kläder till festen på kvällen, jag hittade en hel outfit med skärp, dojjor, jeans blus - rubbet för en nett summa på 135 kr. men det sprack när jag kom hem, spec i sömmarna, var väl 2 dec till att möjligheten skulle vara eventuell att få igen brallorna. måttet var rågat o otto var inte alls populär. rev mig i håret tills karin låg på de gyllene korten, ett par championbrallor o kanppformat o ett par kickers nike dojjor - mkt bra klädsel för en gravid.
kvällen var jättetrevlig, mkt god mat o jag o johan höll på o göra stora pengar med dom gröna fingrarna, mitt lag var kasst när det gällde musik quizen men trots detta så kom vi på en 2 plats - otroligt! jag lär ju ha lite hjärna inom det där ändå.. måste säga att kilu vann på absolut fulast kreation, haha - den var bra jobbad!
tyvärr gav min rygg upp alldeles för tidigt, vid 21 snåret var det nästan olidligt, men jag höll ut till 24, sen åkte vi hem o jag fick bresa ut mig på sängen.
Idag skulle jag o claes göra den stora saken - åka o kika på barnvagn, vi tänkte att det kan  vara leveranstid upp till 15 veckor o de är lika bra nu o börja leta, jag visste vad jag ville ha, men det stod mellan 2 olika märken. så ville rådgöra o fråga om det mesta... när vi väl hade bestämt oss vilken det skulle bli så tackade vi för oss o skulle återkomma när det blev aktuellt då leveranstiden var på ca 2 veckor. Då smög hon fram o sa att hon inte hade satt på REA lappen på en av vagnarna, en 09:a den såg lika dan ut dom 10:orna bara att den färgen var utgående o att det var 30% på just den. Oj, dilemma. vi sa att vi skulle tänka på den under en stund då paret brevid som också var inne på samma vagn började pilla på den efter att dom lagt ut ett elefantöra mot oss, äh vafan vi tar den. Sagt o gjort - nu har vi en vagn här hemma :) and I´m in love.
fast känner lite ångest att valet gick lite fort, en jobbig detalj var att man måste ta av både ligg resp. sittdelen när man fäller ihop den, det var ett litet jobbigt moment kände ja, samtidigt som det inte vägde nånting, så det var inte jobbigt för den sakens skull.
eftersom sittdelen är den delen man köper som grund så är det den vi köpte nu, så köper vi liggdelen lite senare. så med rabatten så fick vi i princip ligg/sittdel för samma pris som bara sittvagnen skulle kostat om det var en 10:a. Och färgen blev brun på sittdelen, mkt fin! får se vad det blir på liggdelen, antingen brun, beige eller en väldigt fin grön.. not sure.
men här är den iaf fin va? ;)

36602635_Sing_angle.JPG.jpg


94. fredag

F R E D A G. På morgonkvisten har jag hunnit köpt 2st mandelmassabullar 1 wienerbröd och 2.5 kg levergodis till hubert. Såklart han morsan först på mandelmassabullarna så jag fick äta wienerbrödet, jag hatar winerbröd, så jag gav fan i det. jag hade ju helst av allt velat tryckt i mig blåbärsbulle, allt blev fel. Men hubert vart nöjd.

idag är det fredagsmys mina vänner. en natt utan både onani o sendrag har jag också haft.
Bör ju försöka finna kläder till rilles 90 tals galejj i morgon...huga, men jag har en idé...

Nej nu ska jag jobba vidare med min kalender inför 2010, mitt lediga år..... ångest! nejdå.. men lite.

yogalotta

idag har jag vart på yoga. grymt härligt, jag gillade hela temat, härligt som få. varmt o mysigt, tända ljus, filtar o testund efteråt med massa gravidingar - jätteglad att jag hakade på!

tänkte bjuda på en magbild till alla "utlänningar" som inte är med o följer me graviditet dag för dag in real ;) haha..

så här har vi en mage i v.27 -


95. jag beklagar

Jag beklagar det lovande inlägget från kanelbullarna igår. Men tyvärr hanns det inte med!
Och sitter fortf inte på någon sladd så bilderna kan läggas in, hoppas på senare idag!

Igår efter jobbet blev vi med barn, alma lurva. vi skulla åka o bada med henne. det blev kaos från start. Hon gick runt o tjöt lyckotjut efter att hon hört att hon ska med "kåcka o Kås" o bada o springer runt som ett yrväder hubbe blir skitstressad o vet inte vart han ska ta vägen, i farten får hon tag på en ljuslykta, en väldigt liten o ramlar såklart med den o skär upp ett litet sår men tillräckligt för det ska skapa dramatik o panik.
Sen ska vi åka iväg, hon fortsätter med sina tjut o hubbe vänder snart ut o in på sig själv, ska bara leta efter deras bilnyckel o packa in hela kångarongen då har sara sin nyckel på mercato o marcus tog med den andra på innebandyn. Så claes fick springa ner till mercato o hätma nyckeln, sen ska vi i med ungen i bilen, då är de nå fel på barnstolen så det GÅR INTE o knäppa bältet, o hon gör så en annan får tinitus. Bältet på, alla i bilen TJUUUUT inte en droppe bensin, VAFAAAAAAN ylar claes o jag säger med en lugn men påtagligt stressad ton "älskling, om 96 dagar är detta våran vardag", han blänger hårt på mig i bakspegeln o inser väl samma tanke.. HAHAHA.

Sen hamna vi i badhuset o alma var lyckligare än någonsin, kilu var också där o alma delade ut pussar till höger o vänster. När vi skulle åka hem så drog hon filten över huvet o sen sov hon som en liten gris. Minns själv när man var i badhuset när man var liten, gud så trött man blev...

I natt vaknade jag av det värsta av det värstaste sendragen någonsin. när man får sendrag brukar det ju vanligtvis börja smådra lite, denna känsla upplever jag som någon slags myshärligsmärta o önskar att det ska eskalera. När de väl eskalerar så får man ju fullkomlig panik. Så i detta fall ligger jag o små stönar när det kommer igång för det vart aldirg sådär härligt skönt utan det tog fart på en ganska så hög level, o jag kunde ju inte vråla efetrsom det var mitt i natten, men jag kunde fan inte hålla käften för det var ju en förjäävlig smärta som strömmade ut i vaden, o inser att jag inte kommer överleva detta själv o vänder mig mot claes för hjälp, då ligger han o stirrar på mig men häpna ögon o frågar : "onanerar du?" JAG HAR FÖR FAN SEDRAAAAAG!!!!!!!!!!!, så han upp på alla fyra o fick ut foten i sendrag-stopp-läge. Är fruktansvärt öm nu..ojoj.

I går fick jag förresten ett paket av claes, jättefin halsduk o mössa! sånt där gör ju en glad, väldigt glad!

RSS 2.0